ČZU spolu s technologickou platformou pro zemědělství připravují seminář

Česká zemědělská univerzita zve chovatele prasat na seminář o problematice ekonomiky chovu, který se koná na ČZU v Praze ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro zemědělství.

Seminář bude uspořádán dne 26.10.2017 v zasedací místnosti FAPPZ na České zemědělské univerzitě v Praze. Pozvánka je v příloze. Program semináře je rozdělen do tří bloků. V prvním bude představena současná situace v chovu prasat, dotační politika a výsledky ekonomiky českých chovů v porovnání s EU. Ve druhé části budou prezentovány faktory ovlivňující ekonomiku produkce selat. Mimo jiné bude diskutována otázka optimální četnosti selat na prasnici. Závěrečná část semináře bude věnována efektivitě výkrmu. Prezentovány budou i vlivy hybridní kombinace, intenzity výživy, porážkové hmotnosti a pohlaví. Cílem semináře je seznámit odbornou chovatelskou veřejnost s úrovní vlivu jednotlivých faktorů na produkční užitkovost a ekonomiku produkce vepřového masa.

Budeme rádi, pokud se Vy, případně Vaši kolegové seminář navštívíte. Účast na semináři je bezplatná, z kapacitních důvodů je však nutná registrace na http://ctpz.agrobiol....

Zdroj: ČZU