Ceny konečně rostou

Zdá se, že jaro konečně přineslo dlouho očekávaný obrat. Cena jatečných prasat vyhlášená v Německu pro příští týden znovu stoupla. Připsala si další dva centy a prasata tak budou do příští středy obchodována podle základní ceny 1,44€/kg JUT za tepla. Pozitivní nálada se objevila i v dalších, z pohledu produkce prasat, významných zemích: Belgie + 4 centy, Nizozemí +2 centy, Španělsko +1 cent.

Posun k lepšímu se objevil v minulém týdnu i u nás. Pokles ceny se zastavil, a dokonce došlo k mírnému vzestupu. V průměru to bylo sice jen o 10 haléřů, ale vzhledem k vývoji v západní Evropě se dá očekávat, že růst bude pokračovat a jeho tempo by se mělo zvýšit.

V informacích zasílaných členům Svazu se objevila novinka. Kostelecké uzeniny a Jatka Český Brod začala poskytovat vyhlášenou cenu již ve čtvrtek. Proto ji budeme našim členům poskytovat bezprostředně po jejím přijetí. Již včera tak bylo avizováno, že obě zmíněná jatka budou v příštím týdnu nakupovat za 36 Kč. Jatka Příbram i Blovice vyhlásily ceny 35 Kč/kg JUT.

-JS-